12/05/2006

Benvingut a Madrid, President!

Sembla que no li ha semblat prou bé al senyor Mas que el President de la Generalitat assisteixi a Madrid al acte de celebració del dia de la Constitució que es farà al Congrés dels Diputats. Sense saber ben bé com justificar aquesta queixa ens ha parlat de que això representa diluir l’essència nacional...
Permeteu-me que digui, que a més de ser una bajanada sense contingut i un cop més, una excusa mancada d’arguments és, per venir de qui ve aquesta acusació, una pocasoltada.


Que li retregui precisament al senyor Montilla, que és el President de la Generalitat, la participació en els actes de celebració de la Constitució perquè es fan a Madrid, precisament per part de qui, fa pocs dies, maldava i resava perquè, des de Madrid, es modifiqués el dret de decidir de manera autònoma del PSC sobre la formació d’un govern d’entesa amb les forces d’esquerra i es sotmetés als interessos d’una sociovergència que des de fora de Catalunya es veia amb bons ulls, o del mateix que fa poc s’enorgullia de poder-se haver fet una fotografia del braç de Zapatero a la Moncloa i també del que no feia altra cosa que buscar els objectius dels periodistes gràfics –tal com si fos membre del “star system”- en els dies en que s’aprovava l’Estatut, en el mateix lloc on ara li recrimina al President la seva assistència, em sembla que és passar-se de frenada.


A més, molts ciutadans d’aquest país, per no dir tots, estem convençuts que si avui, el molt honorable cap de l’oposició hagués estat President de la Generalitat, gràcies a la interferència dels que estan a la capital d’Espanya, el dia 6 de desembre li haurien faltat cames per a córrer a Madrid a fer-se la fotografia amb els que li haurien possibilitat el seu accés a la presidència i ens hauria intentat convèncer de les bondats i els beneficis d’una visita com aquesta. Per tant, cap raó en el que diu Mas i incoherència absoluta amb la seva manera d’actuar.


Però, si hi ha moltes raons que acompanyen la decisió que ha pres el President Montilla per estar a Madrid el dia de la Constitució: la primera i molt senzilla d’entendre: és, perquè també van fer-ho els seus antecessors, Pascual Maragall i Jordi Pujol dels qui en Mas no es recorda a l’hora de recriminar-ho precisament a Montilla. La segona i crec que la més important és, que si hi ha una celebració a Espanya que compartim de manera clarament majoritària els catalans es precisament la de tenir una Constitució que és la garantia del respecte als nostres drets com a ciutadans de Catalunya en un estat plurinacional o que accepta les diferents nacionalitats. No cal recordar aquí que la manca d’una Constitució va representar durant molts anys, no tan sols la manca de qualsevol tipus d’autonomia, sinó la més dura de les repressions contra la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra identitat.


És per tant, una diada a celebrar i a fer-ho per part de tots. I els catalans que, des de Madrid, hem treballat i treballem per estrènyer encara més les relacions de l’Estat amb Catalunya ens sentirem orgullosos de veure al nostre costat al President de la Generalitat, José Montilla.

1 comentarios:

A las 7 de diciembre de 2006, 8:41 , Blogger garmir ha dicho...

Hola:
Benvingut a la blogesfera, abans que res.

Veig que està molt content amb la Visita del President Montilla a Madrid, en la meva opinió es un error doncs dilueix la personalitat pròpia de Catalunya dins d´Espanya i fa que el PSC aparegui com Psoe , no veuen que aixó a Catalunya els perjudica.
Per altra banda, critica al Senyor Mas, per criticar a Montilla per això , peró es que cau per el seu pes ,un president Català té que tenir més personalitat, no serà que volen buscar que CIU desaparegui i tant PSC com ERC la substitueixin? Graciés per llegir-me i benvingut al món dels blogs, sempre es positiu que diputats mantinguin un contacte directe amb el poble , aixi no s´allunyen de la realitat i dels problemes que afecten als ciutadans.

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio