12/18/2006

Ja tenim l’AVE a Tarragona!


Malgrat que feia un dia rúfol, aquest matí com si fos una prova de preparació dels futurs viatges, he agafat el cotxe i amb poc més de vint-i-cinc minuts m’he plantat a La Secuita per assistir a l’acte inaugural de l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona.

Amb tota puntualitat arribava de Lleida el tren inaugural que portava a la ministra de Foment, Madalena Álvarez, i al President de la Generalitat. Fets i no paraules! Abans de Nadal els ciutadans de la demarcació de Tarragona podrem presentar-nos a Madrid amb menys de tres hores.

És cert que mai plou a gust de tots, i no hi ha faltat qui reclamava més inversió en el trens de rodalies, o els de la Secuita reclamant més llicències de taxis pel seu municipi, o qui reclamava millores en l’accessibilitat a una estació que no està ben bé ni a Tarragona, ni a Reus ni a Valls ni al Vendrell –que jo crec que és un dels mèrits que té la seva ubicació- però el que és realment important és que a partir de demà es posarà en funcionament. Res de tot això hauria estat notícia si s’hagués seguit el ritme i la manera de fer de l’anterior govern del Partit Popular en aquesta infrastructura, perquè a hores d’ara encara veuríem molt lluny la seva arribada. I el cert i pel que cal felicitar-nos, es perquè demà qui vulgui –jo entre molts altres- podrà presentar-se a Madrid amb tres hores menys que si ha d’anar-hi amb cotxe o a un preu molt més baix que si ha d’agafar el pont aeri i sense passar els tràfecs de l’aeroport.

Els serrells que queden per resoldre’s, es resoldran. La Generalitat millorarà les comunicacions que calguin i la seva accessibilitat amb transport públic, el que avui sembla lluny de tot arreu, en quatre dies estarà a l’abast de tothom i podrem gaudir d’una infrastructura que millorarà en molt les potencialitats del Camp de Tarragona. Així doncs, només em queda per dir: Benvingut sigui!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio