6/14/2007

Un govern en minoria?

Pel que he pogut seguir, malgrat la distància madrilenya, sembla que el proper dissabte, el Vendrell s’estrenarà amb un govern amb minoria de CiU al no acceptar l’oferta dels socialistes d’un govern format per les dues forces majoritàries que sembla que és el que voldria la majoria de la població i també la majoria dels que han votat ambdues forces.

He de reconèixer que no sóc el més indicat per criticar un govern en minoria jo que estic com a diputat en un parlament on Zapatero, ben segur acabarà la legislatura, presidint un govern d’aquestes característiques. Però les diferències per a mi són abismals i en cap moment poden ser comparables. Ni el “talante” de Zapatero és el del senyor Benet ni la composició del Congrés pot comparar-se amb la de l’Ajuntament del Vendrell. Tothom sap que per aconseguir tirar les coses endavant es necessiten, en molts casos, majories absolutes i al Vendrell aquestes només les pot obtenir amb els socialistes o amb la ultradretana PxC. Us imagineu quan hagués durat el govern de Zapatero si la única alternativa per obtenir la majoria hagués estat la del senyor Rajoy o la d’un inexistent partit com el que dirigia en Blas Piñar? Suposo que tots ens hauríem posat les mans al cap per intentar tirar un govern en minoria amb aquestes característiques. El mateix em passa a mi quan veig l’intent del senyor Benet.

Primer va preconitzar un govern d’unitat quan sabia que aquesta unitat era impossible, perquè el nostre objectiu –el dels socialistes- i m’agradaria pensar que també ho és el de CiU, després dels resultats que s’han donat al Vendrell, està en modificar les actituds per evitar que un càncer per la democràcia, com es el que representa PxC, creixi més del que ha crescut i pretendre que formés part d’un govern d’unitat era facilitar-ne la seva propagació.

Per desemmascarar a PXC o se la deixa governar sola perquè caigui ella mateixa en les seves propies mentides i contradiccions o se la deixa a l’oposició contant amb un govern fort, com ha estat l’exemple del que faran a la ciutat de Vic, que te una situació similar a la nostra i on s’ha tirat endavant la mateixa proposta que fèiem els socialistes al Vendrell.

Excusar-se en no acceptar la proposta socialista per les diferències programàtiques és quelcom que no es creu ningú. O es que quan va pactar el senyor Benet amb l’altre Armengol -el que era del PP i ara sembla entusiasmat amb PxC- tenien el mateix programa pel Vendrell?... jo vull creure que no. Nosaltres els socialistes hem governat també amb altres regidors del Partit Popular i hem sabut excloure del pacte les diferències i posar-nos d’acord durant quatre anys en allò que era necessari tirar endavant. Tant difícil li era intentar un pacte amb els socialistes? Si era bo per la població del Vendrell el Pacte que va fer amb el Carles Armengol i el Xavier Salvador? Ara li sembla malament pactar un govern fort amb els socialistes, quan és el que li reclama la majoria de la població? És molt difícil d’explicar i encara més difícil d’entendre. A no ser que el que es busqui no sigui altra cosa que rebutjar als socialistes perquè els fa por compartir el govern amb ells o altra cosa pitjor... que quan necessiti la majoria per tirar endavant les seves propostes ja conti tàcitament amb el suport de PxC encara que no el tingui de manera explícita. El temps ens ho demostrarà, però a mi em fa molta por la resposta que avui podria donar.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio