3/08/2007

Amb tot el respecte, jo dic SI!


Els lamentables incidents que van provocar –amb motiu de la visita del President Montilla- els manifestants de la plataforma, que basa en una falsedat el seu crit de guerra, quan proclamen en pancartes crits i soroll el seu eslògan de: NO AL CIM!, m’ha mogut a no quedar-me callat davant d’aquells que creuen que els crits, els insults i la mala educació es un argument que pot aportar-los-hi la raó que no tenen, ni mai han tingut.

Deixant a part el mètode –al meu entendre, molt criticable- que utilitzen per a buscar el ressò mediàtic i el rendiment polític que pretenen treure’n algunes forces polítiques que s’hi amaguen darrera; la més descarada la de Convergència i Unió per la seva incoherència, vull deixar clar tot un seguit de precisions que cal que tothom sàpiga i que estic disposat a debatre amb qui ho vulgui fer de manera raonable si creu que en alguna cosa del que dic falto a la veritat:

La proposta que es presenta a l’actual govern no es la creació d’un CIM sinó la d’una plataforma logística. Això no representa, només un canvi de nom, sinó un canvi substancial respecte a la que es va presentar el 2003 promoguda sota el govern del President Pujol i que curiosament tenia la funció de port sec destinada a contenidors buits i campes de vehicles, aspecte que ja no es contempla en el nou projecte.

La nova proposta redueix notablement l’àmbit d’actuació, una de les queixes inicials sobre la seva extensió, que era en la proposta del govern de Pujol de 242 hectàrees i ara s’ha reduït a 185 i tenint en compte que l’actual contempla tota la viabilitat i els accessos i afectacions previstes i en el projecte anterior no es contemplava el viari exterior i altres afeccions. Per tant no es cert que la modificació proposada no sigui molt significativa. Ho es fins al punt que serà una de les zones d’activitat logística de dimensions més reduïdes de les que tenim al nostre entorn.

Respecte a les activitats que s’hi desenvoluparan el 90% de l’espai està destinat a operadors logístics i centres de distribució d’empreses i si això es així, dir que els únics llocs de treball que es crearan no seran llocs de treball qualificat, o és dir una mentida de manera conscient, o es demostra no tenir-ne ni idea de com funciona un operador logístic avui en dia.


El centre de logística és – a més d’una infrastructura necessària pel país- un centre generador de llocs de treball, que les estimacions del nou projecte concreten en uns 3.300 i que, per les seves característiques, són difícilment amenaçats per la deslocalitazió que tenen les activitats industrials clàssiques i que poden ser claus per les necessitats laborals de la comarca davant d’una situació previsible de descens de l’activitat constructiva en el nostre territori.
La nova proposta preveu un nou accés a la autopista AP-7 a Banyeres del Penedès que millorarà substancialment la connectivitat de tota la comarca i un nou vial de connexió a la antiga N-340 que permeterà que tot el trànsit generat pel centre de logística no trepitgi ni un metre de les carreteres locals.

La ubicació del centre de logística pretén racionalitzar la implantació territorial d’aquesta activitat evitant el creixement no planificat de les implantacions logístiques que es donen ja al nostre territori i que provoquen, ja ara, congestió de carreteres per manca d’accessos a les vies d’alta capacitat i tanmateix mitigar l’impacte territorial i paisatgístic que s’està produint per arreu a més d’articular al seu entorn una oferta de serveis complementaris.

Aquestes, entre d’altres que no puc explicar per manca d’espai, son les raons que justifiquen la creació del centre i del qual jo en sóc fermament partidari.

Per una raó de patriotisme –si, no us estranyeu, aquells que en feu d’aquesta paraula un argument per a justificar el que no té cap justificació-. De patriotisme, perquè es una infrastructura que Catalunya necessita i perquè també la necessita la nostra comarca, malgrat el que diguin els dirigents del Consell Comarcal del Baix Penedès que no s’han distingit per altra cosa que per la seva inoperància.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio