12/15/2007

Amb la feina feta!



Pràcticament a les acaballes de la legislatura i a les portes d’unes noves eleccions es un plaer fer l’anàlisi de la tasca realitzada quan, malgrat les dificultats, el balanç de la feina feta resulta tant positiu com el que podem presentar els socialistes en aquest període de sessions.

Malgrat les dificultats de comprimir en tant poc espai tantes coses procuraré ser sintètic i destacar-ne el que crec més important.

Des de la vessant legislativa ha estat el període més productiu de tot el temps que portem de democràcia. Acabarem la propera setmana, amb un balanç aprovat de prop de quaranta noves lleis, la major part d’elles, amb un marcat caràcter social i que milloren la situació de les persones: la llei de dependència, la de la paritat i igualtat entre homes y dones, les millores civils en el matrimoni, les ajudes a la natalitat, les que promouen una millor atenció sanitària, les que milloren l’educació i la investigació i la dels treballadors autònoms, com les més destacades entre d’altres. Es tot un volum legislatiu que ja ha produït el seu efecte sobre la població de manera immediata i així ho han notat els pensionistes amb la recuperació del seu poder adquisitiu després de molts anys sense fer-ho, les persones dependents, els nous pares i mares de família, etc. I que tenen una projecció vers un futur cada cop millor per a molts i molts ciutadans.

Ha estat també, malgrat les dificultats que això comporta, una legislatura on s’ha avançat i s’ha invertit com mai en la construcció de les noves infrastructures. Només per a citar les que ens afecten amb més proximitat: l’arribada de l’AVE al Camp de Tarragona, l’ampliació del tercer carril de l’autopista, les obres de desdoblament de l’antiga N-340, i la concreció de l’eix que comunicarà el Vendrell amb l’interior de la província per l’Alt Camp i la Conca de Barberà. No vull amagar que això comporta algunes molèsties, però que son les pròpies que ha de patir i pateix tothom qui vol fer obres per a millorar la seva casa. El que estem fent és millorar la casa de tots.

Deixeu-me, per acabar, fer també balanç d’aquelles coses que s’han aconseguit en el nostre àmbit comarcal i que per la dependència exclusiva del govern de l’estat, m’ha tocat gestionar de manera més directa. S’ha acabat l’arranjament definitiu del passeig marítim de Coma-ruga a Sant Salvador, s’ha actuat sobre la reserva marítima del Grapissar, també hem aconseguit l’ajuda econòmica que permetrà finalitzar la restauració del monestir de Santa Oliva, hem desencallat el projecte de millora de l’accés a les andanes de l’Estació del Vendrell que es concretarà en molt poc temps, el municipi del Montmell contarà properament amb una planta de biomassa que ajudarà a mantenir el seu entorn natural amb el consegüent estalvi energètic, i hem pogut aconseguir el compromís pressupostari d’aquest any, perquè el municipi de Calafell pugui començar amb el projecte de millora del seu passeig marítim.

Hem complert amb escreix en allò que ens havíem compromès però encara queda molta feina per fer. Amb l’aval de tot allò que hem realitzat ara ens tocarà demanar-vos el vostre suport perquè puguem afrontar el futur amb unes expectatives encara millors. De tots vosaltres dependrà que aquesta voluntat pugui concretar-se. Estic segur que el Baix Penedès hi contribuirà de manera clara en les properes eleccions.

1 comentarios:

A las 15 de enero de 2008, 8:44 , Blogger Daniel García Peris ha dicho...

Hola Ernest,

T'hi he afegit al llistat d'enllaços de blocs i blocaires del Penedès que pots trobar a http://www.danielgarciaperis.cat/2008/01/12/la-penedesfera-llistat-de-blocs-i-blocaires-del-penedes.

T'agrairia que per a difondre i augmentar aquesta llista de la Penedesfera facis un link del teu bloc cap a aquest llistat.

Gràcies!

 

Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]

<< Inicio